טעויות נפוצות שעושים בראיונות עבודה
לבטח יצא לכך לא פעם ולא פעמיים לצאת מראיון עבודה מאוכזב ומתוסכל בגלל כמה נקודות ונושאי שיחה שעלו במהלך הראיון ולא התמודדת איתם בהתאם, אנחנו בטרוול ג'ובס החלטנו לתת לך מספר טיפים קצרים והמלצות על מנת שתוכל להתמודד למנוע את הטעויות בראיון העבודה הקרב ובא.
- איחורים וביטולים – לפעמים זה לגיטימי לאחר בגלל סיבות כאלו ואחרות ולפעמים גם לבטל, אבל חשוב מאוד שתדאגו לעדכן את המראיין / מעסיק איתו קבעתם את הראיון, הרושם שתשאירו על המעסיק במידה ולא תעדכנו בדבר האיחור או הביטול הוא רע מאוד ומרחיק אותך מהמשרה הנחשקת, ובוא נניח בצד את העובדה שצריך להיות אנושיים ובמידה ומבטלים או מאחרים יש להודיע ולא משנה אם מדובר בראיון עבודה או פגישה אחרת.
- לא לוקחים את ראיון העבודה ברצינות – יהירות והמחשבה שראיון העבודה הוא עוד תהליך פורמלי יעשו בדיוק את ההיפך, קחו את הראיון עבודה ברצינות!
- לבוש – דאגו להתלבש בצורה הולמת המכבדת את הראיון ואת הארגון, הרושם הראשוני שנוצר בין המראיין למרואיין הוא החשוב ביותר ויכול להשפיע רבות על המשך התהליך בין הצדדים.
- להריח כמו מאפרה – השתדלו להימנע מעישון מספר דקות לפני הפגישה, לא נעים לשבת ולשוחח אם אדם שמריח כמו מאפרה.
- גידופים ולכלוכים – אל תדברו לרעה על הבוסים הקודמים שלכם ועל מקומות העבודה בהם עבדתם.
- שם המראיין – זכרו את שמו של האדם איתו אתם תבצעו את הראיון עבודה.
- ידע, ניסיון ורזומה – אל תשקרו לגביי הכישורים שלכם לתפקיד הרלוונטי, שקרים לא בבית ספרנו בבקשה !!!
- עשו שיעורי בית – בדקו, חקרו ועשו שיעורי בית אודות הארגון והתפקיד אליו אתם ניגשים לראיון.
- חוסר התלהבות – הראו שאתם מעוניינים בתפקיד, חוסר התלהבות לא בדיוק יקדם אתכם לתפקיד הנחשק.
- שכר ותנאים – חכו אם שלב המשכורת והתנאים הסוציאליים לשלבים הסופיים של השיחה ואל תציגו דרישות שכר בשלב מוקדם מדי של הפגישה.
- הסברים ותשובות לשאלות – אחד מהדברים הכי קריטיים שיכולים להכשיל את מועמדתך למשרה בכל הקשור לשאלות הנשאלות במהלך ראיון העבודה זה ההסברים אותם תציג למראיין אודות הכישורים, היתרונות והמגרעות שלכם לתפקיד הנוכחי, חשוב מאוד לעשות שיעורי בית כפי שכסר הזכרנו ולהגיע מוכנים לראיון על מנת שהשיחה תזרום ותתנהל בצורה חלקה.
- שפת גוף – פיעוקים, שימוש בטלפון סלולרי במהלך הראיון, לעיסת מסטיק, לשחק בעט, ישיבה מרושלת והתפרצות לדבריו של המעסיק הם דבר שיש למגר מראיון העבודה.
- קשר עין – שמרו על קשר עין עם המראיין לאורך כל זמן השיחה.
אנו ממליצים בחום לפני שמגיעים לראיון עבודה כלשהו להתכונן בהתאם ולעשות הכנות לראיון עבודה שיהיה כמה שיותר מוצלח ומרשים לא פחות, אחרי הכל יש לכם הזדמנות אחת להרשים ולהוכיח שאתם אלו שמתאימים לתפקיד הנחשק.
שיהיה בהצלחה